Wij gebruiken cookies voor het verzamelen en analyseren van websitestatistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

VAN ONTWERP TOT BOUWVERGUNNING

Kosten

Als u een houten huis wilt laten ontwerpen en bouwen, wilt u natuurlijk weten wat het gaat kosten. Een logische vraag, maar wel een waar geen standaard antwoord op is.

Als kostenindicatie ligt de prijs van een houten woning rond de € 400,- tot € 450,- per m³, uitgaande van een woning van ca 500 m³. Wordt een woning groter dan zal de prijs per kuub iets lager worden en naar mate de woning kleiner wordt zal de prijs per kuub iets hoger worden.

Deze kostenindicatie gaat uit van het huidige bouwbesluit. U zult begrijpen dat de uiteindelijke prijs grotendeels afhankelijk is van uw eigen wensen. Hoe groot wordt de woning? Welke houtsoort wilt u? Wilt u uw houten woning laten bouwen of gaat u de bouw deels zelf realiseren? Allemaal elementen die van invloed zijn op de kosten van uw droomhuis.

Houtbouw biedt ook kosten-technisch gezien veel voordelen ten opzichte van traditionele woningbouw.

Een houten woning:
- is over het algemeen goedkoper
- heeft vaak een kortere bouwperiode
- heeft minder zwaar bouwmateriaal nodig
- realiseert op lange termijn een aantrekkelijke energiebesparing

Aan de hand van het gesprek met onze architect of bouwkundig ontwerper en houtbouwspecialist maken we een nauwkeurigere kostenschatting.

Neem dus vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de prijzen van een houten woning, wij kijken graag met u mee.