Wij gebruiken cookies voor het verzamelen en analyseren van websitestatistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Prijs houtskeletbouw

Prijs houtskeletbouw

De prijs in natuurlijk een belangrijk issue, als u van plan bent om een houten huis te laten ontwerpen en bouwen. Het is een lastig om daar een eenduidig antwoord op te geven. 

Over  het  algemeen  geldt  als  stelregel dat  de prijs van houtskeletbouw ligt vanaf € 550,- per m³. Hierbij gaan we uit van een totale inhoud van de woning van 600 m³. Hoe groter het houten huis hoe lager de kosten per m³. Deze kostenindicatie gaat uit van de BENG-norm 2020, dus hoge isolatiewaarden en luchtdicht bouwen (maar wel volledig damp-open). U zult begrijpen dat de uiteindelijke prijs grotendeels afhankelijk is van uw eigen wensen. Hoe groot wordt de woning? Welke houtsoort wilt u? Wilt u uw houten woning laten bouwen of gaat u de bouw deels zelf realiseren? Allemaal elementen die van invloed zijn op de kosten van uw droomhuis. Vraag daarom een gespecificeerde offerte op, zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Voordeliger dan traditionele woningbouw

Houtskeletbouw biedt kosten-technisch gezien voordelen ten opzichte van traditionele woningbouw.

Een houten woning:
- is over het algemeen iets goedkoper
- heeft vaak een kortere bouwperiode
- heeft minder zwaar bouwmateriaal nodig
- realiseert op lange termijn een aantrekkelijke energiebesparing