Wij gebruiken cookies voor het verzamelen en analyseren van websitestatistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Bouwproces houten huis

Een houtbouw woning realiseren

Het bouwen van een houten woning d.m.v. houtskeletbouw is een veelomvattend proces. Hieronder leest u de diverse stappen binnen dat proces: van 1e plan tot uiteindelijk de realisatie en oplevering van uw houten huis.   

PROCES

Keuzes maken

Een huis ontwerpen en bouwen gaat niet over een nacht ijs. U komt voor veel keuzes te staan wat betreft uw droomwoning en daar wilt u goed over hebben nagedacht. Het gaat immers om een flinke investering waar u graag jaren van wilt genieten. Finnlogs informeert u uitgebreid over de technische en functionele mogelijkheden, de materialen en de kosten.

Bij een oriënterend gesprek treft u zeker geen "handige verkoper".
U treft een architect of bouwkundig ontwerper en daarnaast een houtbouwspecialist, die inhoudelijk op ontwerpzaken ingaan. Voor u een prettige gedachte, voor ons een vanzelfsprekend onderdeel van ons vakmanschap.

Ontwerp

Wij vertalen uw wensen naar een ontwerp. Bij uw ontwerp is bijna alles mogelijk. Mochten bepaalde wensen bouwtechnisch gezien niet te realiseren zijn, dan bieden we u passende alternatieven aan. Van uw woning maken we een voorlopig schetsontwerp met 3D-tekeningen, gevelaanzichten en een gedetailleerde plattegrond. Uiteindelijk krijgt u een definitief ontwerp waarin ook de afwerking van uw woning is bepaald.

 

Aan de hand van het definitieve schetsontwerp worden de bouwtekeningen en constructieberekeningen gemaakt. We vragen voor u bij de gemeente een bouwvergunning aan. 
Vervolgens worden de prefab houtskeletbouwelementen (wand, dak- en vloerelementen) in moderne productiehallen onder ideale omstandigheden op maat geproduceerd. We zijn hierbij niet afhankelijk van de weersinvloeden. De hele productie vindt plaats volgens de laatste normen en techniek door gespecialiseerde vaklieden.


Bouwen

Dan gaat het bouwen van uw droomhuis van start. De bouw kunt u door ons laten verzorgen. Groot voordeel daarvan is dat alles in één hand blijft, zowel het ontwerpen, leveren als het bouwen.
De aannemer van Finnlogs is in een vroegtijdig stadium betrokken bij de totstandkoming van het ontwerp en dus bij uw huis. Kiest u voor een andere aannemer, dan zullen wij u adviseren in deze keuze. Maar ook in dat geval zal er bouwbegeleiding door Finnlogs worden geboden. Immers, er is ons heel wat aan gelegen dat uw huis wordt gebouwd zoals het is bedacht. Ten eerste gunnen we u dat u blij bent met het resultaat, maar ook speelt mee dat uw huis een visitekaartje van Finnlogs is!

 

Diverse onderdelen in bouwproces

Het bouwproces van een houten huis bestaat uit meerdere onderdelen.