Wij gebruiken cookies voor het verzamelen en analyseren van websitestatistieken. Klik je verder op deze site, dan ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Van ontwerp tot bouwvergunning

 

Houtskeletbouw is een probleemloos bouwsysteem. Voorwaarde is wel dat bij de bouw rekening wordt gehouden met bepaalde spelregels.

Doet een bouwer dat niet, of u dat nou zelf bent of een aannemer of timmerbedrijf, dan bestaat het risico dat u op een later moment wordt geconfronteerd met de gevolgen. Denk daarbij vooral aan bouwfysische problemen. En dat kan pas jaren later zijn!

Ga daarom voor een echte houtbouwer; een aannemer of timmerbedrijf dat ervaring heeft met houtbouw, die weet waar hij het over heeft en bovendien op de hoogte is van de nieuwste inzichten op het gebied van isolatie en ventilatie.

Het beste advies is uiteraard om met Finnlogs in zee te gaan. Wij weten al meer dan 35 jaar wat er bij houtbouw komt kijken. Finnlogs kan het gehele proces van ontwerp tot bouwvergunning verzorgen. Dat betekent dat u tezamen met de architect/bouwkundig tekenaar een ontwerp maakt en Finnlogs vervolgens de benodigde bouw- en werktekeningen maakt, de bouwvergunning aanvraagt en de bijbehorende constructieberekeningen en adviesrapporten verzorgt.

 

Zelfbouw
Zelfbouw is voor een ervaren doe-het-zelver goed te doen, zeker in geval van prefabricering van uw woning. U krijgt bouwinstructie van Finnlogs en ontvangt hoe dan ook bouwbegeleiding. Wij vinden het van belang om zeker te weten dat geen cruciale fouten worden gemaakt zodat u lang van uw bezit kunt genieten. Hoe de bouwbegeleiding precies vorm krijgt, wordt met u afgesproken.

Het kan voorkomen dat u zelf zou willen bouwen, maar dat u tijd tekort heeft, of onzeker bent of u genoeg kennis en ervaring heeft. In dat geval is het mogelijk om een ervaren timmerman van Finnlogs mee te laten bouwen. Natuurlijk kunt u ook handige familieleden of vrienden betrekken. Neem vrijblijvend contact op voor informatie over de diverse opties.